Skoči na glavno vsebino

Začelo se je. Verjetno najpogostejši stavek na 1. september. Tudi med našimi šolarji, ki so v petek zjitraj mapolnili garderobo, nato jedilnico, od koder so skupaj s svojimi razredniki odšli v učilnice. Dobii so osnovna navodila o delu, šolskem redu, si zapisali urnik in prelistali Publikacijo. Podrobneje se bodo o življenju in delu šole, s prednostno nalogo, projekti in še čim pogovorili na prvi razredni uri.

Po uvodni uri smo se zbrali v kulturni dvorani. Pozdrav in nekaj toplih misli nam je namenila učenka Pika Šoštar Pribožič. Zaželela nam je, da bi to šolsko leto bilo ena sama pesem in napovedala igrico O kuri, ki je zmaknila pesem. Pripravili so jo učenci dramske skupine pod mentorstvom gospe Aleksandre Macur. Sledil je pozdravni nagovor ravnatelja, gospoda Vinka Hostarja. Izrazil je pričakovanja po uspešnem delu na vseh področjih, predvsem pa prepričanje, da bodo učenci pokazali željo, trud in pripravljenost po usvajanju novih znanj. Svoje sposobnosti bodo lahko razvijali in nadgrajeval tudi v interesnih dejavnostih, projektih, izbirnih predemtih. Poudaril je, da imamo na šoli odlične pogoje za kvalitetno delo, vedno smo pripravljeni svetovati, pomagati in poiskati ustrezne rešitve. Nagovorila nas je pomočnica ravnatelja, gospa Sergeja Habinc. Osredotočila se je na prednostno nalogo, nov projekt Rastoča knjiga in spregovorila o vrednotah, ki bodo letos prepletale naše delo in bomo z njimi živeli. Svetovalna delavka, gospa Svjetlana Miškovič, je učencem svetovala, naj se ob težavah oglasijo pri njej, naj se pogovarjajo, si pomagajo in poskrbijo za dobro počutje. Nekaj besed je namenila še delu šolske skupnosti, ki jo bo vodila. V tem šolskem letu smo se pridružili projektu Prometna kača; predstavila ga je mentorica gospa Marjana Likar. O njem bodo vse podrobnosti izvedeli učenci od razrednikov, prav tako bo predstavljen staršem na prvem starševskem sestanku v torek, 5. septembra.

Prvi šolski dan je nato potekal po urniku. Drugačen je bil za prvošolce, ki so skupaj s starši prvič šolski prag prestopili ob 10. uri. Za pozdrav so jim učenci dramske skupine odigrali O kuri, ki je zmaknila pesem. Toplo dobrodošlico jim je izrekel ravnatelj, ki je izrazil prepričanje, da se bodo v šoli dobro počutili, da bodo vedoželjni in bodo korak za korakom stopali v svet znanj in novih prijateljstev. Pozdravila jih je tudi svetovalna delavka; o varnosti v prometu pa jih je poučil policist. Po uvodnem delu je bil čas, da se bolje spoznajo z učiteljico in vzgojiteljivo ter se spoprijateljijo med seboj in z učilnico. Prvošolci so se razgovorili in z veseljem povedali kaj o sebi; prejeli so “medaljo” kot spomin na prvi šolski dan in dokaz, da so res prvošolci. Druženje staršev nove generacije senovskih osnovnošolcev in njihovih otrok z učiteljico in vzgojiteljico je minilo v sproščenem vzdušju v šolski jedilnici.

IN ŠE – KATERE MISLI SO SE UTRNILE NAŠIM UČENCEM NA PRVI ŠOLSKI DAN

Konec dolgega spanja, manj brskanja po mobitelu, več branja, učenje, testi, smeh v šolskih klopeh, lepe ocene, spoznavanje novega, srečanje s prijatelji, novosti v šoli, izgled učilnice, kdo bo razrednik, pospravljanje pisalne mize, šolska torba na rami, o čem se bomo učili, ekskurzije, prireditve, izpolnitev želja, dober uspeh.

 

Dostopnost