Skoči na glavno vsebino

Novemu šolskemu letu bomo vrata na stežaj odprli v četrtek, 1. septembra. Vstopimo smelo, s pričakovanji in načrti, saj je pred nami novo poglavje šolskih zgodb, tokrat z naslovom Šolsko leto 2022/23. 

 

Draga prvošolka, dragi prvošolec, spoštovani starši,

verjamemo, da nestrpno pričakujete 1. september – prvi šolski dan. Vsakega izmed vas in nas, zaposlenih, se dotakne na poseben način, s prizvokom slovesnosti in odgovornosti hkrati.  Popotovanje, ki se imenuje Osnovna šola, bo polno lepih dogodivščin, novih znanj, navezovanja prijateljstev, nepozabnih trenutkov. Naj vas na to popotovanje pospremimo s pesmico Janeza Bitenca:

TRIJE KORENJAKI

Trije korenjaki,
trije veseli vandrovčki,
so torbice vzeli
in prvič v šolo šli.

So v zvezke pisali
velike črke A, E, I,
na prste kazali,
da ena in dva je tri.

Vsi trije junaki
pa so sanjali vse noči,
da z zlato raketo
na luno bodo šli. 

 

Na prvi šolski dan bomo v šolsko leto stopili skupaj. Pričakujemo vas ob 10. uri pred glavnim šolskim vhodom, kjer vas bova sprejela razredničarka in razrednik. Skupaj bomo odšli v malo telovadnico, kjer vam bo toplo dobrodošlico izrekel ravnatelj, gospod Vinko Hostar. Sledil bo krajši priložnostni program. Druženje bomo nadaljevali v matičnih učilnicah, zaključili pa v jedilnici.  To bo priložnost, da poklepetamo, se bolje spoznamo in obudimo kakšno počitniško dogodivščino.

Učenci prinesejo v šolo le copate (označene), ki jih bodo pustili v šoli. Naslednji dan prinesejo vse šolske potrebščine, ki morajo biti podpisane; komplet delovnih zvezkov prejmejo v šoli.

Veselimo se srečanja z vami.

 

Razredničarka Ana Bogovič in razrednik Andraž Polutnik

 

Drage učenke, dragi učenci,

počitnice v teh dneh že pripirajo vrata, saj na njih trka novo šolsko leto, šolsko leto 2022/2023. Naša šolska stavba jih bo na stežaj odprla v četrtek, 1. septembra. Verjamemo, da boste vstopili polni energije, ki ste si jo nabrali med čarobnimi počitnicami in boste tako lažje utirali pota novim znanjem in spoznanjem.

TROCI (Tone Pavček)

Otroci imajo majhne noge,
a delajo največje korake
do sonca
do sreče, čez svet
in puščajo za vse zanesenjake
v prihodnosti sled.

Ko prihajajo iz njihovih ust
tiste velike besede,
kakor sonce
in sreča in svet,
je kot bi iz velike sklede zajemali sladko jed.

In ko se nasitijo, sijejo
od zdravja in židane volje
kot sonce
kot sreča
kot svet,
ki se je premaknil na bolje
za celo velikanovo ped.

 

Kako boste preživeli prvi šolski dan?

  • To šolsko leto boste prvi šolski dan vstopili v šolo skozi glavni vhod. Zbrali se boste v garderobi ob 7.20; skupaj z razredničarkami/razredniki boste odšli v matične učilnice.
  • Ob 7.30 bo začetek prve ure (kot že veste, pouk začenjamo ob 7.30). Od svojih razredničark/razrednikov boste dobili pomembne napotke ob začetku šolskega leta, prejeli Publikacijo, urnik,… Z razredniki boste preživeli prvi dve šolski uri.
  • Odmor – malica: 9.05–9.25.
  • Po malici bo pouk po urniku, ki ga boste prejeli 1. uro. Ure bodo skrajšane:
  1. ura:    9.25–9.55
  2. ura: 10.00–10.30
  3. ura: 10.35–11.05
  4. ura: 11.10–11.40

Po 6. šolski uri bo pripravljeno kosilo za učence, ki so oddali naročilo v juniju (prvo šolsko uro bomo z okrožnico preverili naročila).

Odhod avtobusa/kombija bo ob 12.15.

 

Učenke in učenci drugega in tretjega razreda boste delovne zvezke prejeli prvi šolski dan in jih odnesli domov. Naslednji dan boste podpisane vrnili v šolo; vse ostale potrebščine, opremljene s podpisi, prinesite v šolo že prvi šolski dan;

učenci vseh ostalih razredov prinesete copate, pisalo, mapo in beležko.

Vabimo vas, da redno spremljate šolsko stran, ki jo boste tudi vi bogatili s svojimi prispevki, poročili, zanimivostmi in še s čim.

Veselimo se srečanja, do takrat pa vam želimo še kakšen lep počitniški utrinek.

Program življenja in dela šole smo skrbno načrtovali, še posebej to šolsko leto, saj poteka energetska sanacija Doma XIV. divizije Senovo. Zunanje površine ob domu in šoli so zaradi del sedaj gradbišče, zato se na teh delih ne zadržujte; prav tako se ne zadržujte ob ograji, ki varuje gradbišče. Prihod v šolo bo omogočen po stopnicah (postavljene so posebej za ta namen) na ploščad in od tu v šolo skozi vhod za učence.

Zaradi omenjenih del bo v tem šolskem letu sprememba pri organizaciji in izvajanju predmeta šport, izbirnih predmetih in interesnih dejavnostih s športnega področja. Ure teh predmetov bodo potekale na drugih površinah oziroma v drugih prostorih (mala telovadnica, ŠRC Dovško…) in ne v športni dvorani doma. 

Spoštovani starši,

vstopamo v novo šolsko leto in kot vsa leta doslej bomo tudi letos cenili vaše dobro sodelovanje s šolo, vaše pobude, se veselili obiskov v šoli, še posebej pa dejstva, da redno spremljate delo svojih otrok – naših učencev. To leto bodo še posebej zaznamovale priprave na obeležbo 100-letnice šolstva na Senovem.

Strokovni delavci smo skrbno načrtovali pouk in vse spremljajoče dejavnosti, si zadali visoke cilje, pripravili nove izzive za učence. Le-ti bodo o vsem dobili pomembne informacije že prvi šolski dan. Prav je, da tudi vas, spoštovani starši, že na samem začetku seznanimo z načrtom in programom šolskega leta 2022/23. 

 

PUBLIKACIJA – POVEZAVA

 

 

Za učiteljski zbor

Vinko Hostar, ravnatelj­

Dostopnost