Rada berem, ker mi je zanimivo, ko spoznavam novo zgodbo, novo dogodivščino, junake. Vse to me vleče naprej in me pripelje do tega, da knjigo preberem do konca. Vsakič znova me zanima prav konec.

Menim, da bi morali vsi več brati, in sicer knjige po svojem izboru in tako ne bi imeli več odpora do branja. Nekateri ga pač imajo in le pod “nujno” vzamejo knjigo v roke.

Največ berem romane ali pa kriminalke, izberem jih pa po opisih na zadnji platnici.

Moja najljubša knjiga je Nič ni večno – Sidney Sheldin, ki je kriminalka. Priporočila bi jo učencem od 7. razreda naprej.

Lara Perko, 9. a


Že od malih nog rada prebiram knjige. Ko še nisem znala brati, mi je zgodbe brala mami. Vedno, ko preberemo kakšno knjigo, imamo večji ter nato še večji besedni zaklad, ki ga potem uporabimo za sestavljanje lepih stavkov, tvorjenje besedil.  Z vsako knjigo nekaj pridobimo, ker širi naša obzorja.. Vsem ki radi berete, priporočam knjige, kot so: Žiga X Gombač- Jastrebov let, Anton Ingolič- Tajno društvo PGC, knjige sodobnih avtorjev. Komaj čakam, da spoznam knjige z letošnjega seznama za domače branje.

                                                                                                        Patricia Mrkša, 7. b


Berem zato, ker z branjem bogatim svoj besedni zaklad. Predlagam, da preberete:

KATE CONSTABLE – POLETJE ŠKRŽATOV

VINKO MÖDERNDORFER – KOT V FILMU

WENDY ORR – NIMIN OTOK

SCOTT O’ DELL – OTOK MODRIH DELFINOV

                                                                                                            Lara Abram, 7. b


Branje je mavrica, prepletena  z barvami lepih misli, velikih odkritij in prijetnih trenutkov. Rada berem in obiskujem knjižnico. Z branjem dobre knjige si krajšam čas, se učim in spoznavam nove zgodbe. Knjige, ki jih moramo prebrati za domače branje, se mi zdijo zelo zanimive in jih bom z veseljem prebrala. Knjige, ki sem jih prebrala in jih priporočam svojim sošolcem:

MATILDA (Roald Dahl)

HARRY POTTER (Rowling Joanne)

ZBIRKA ZVESTI PRIJATELJI (Bogdan Novak)

TONJA S HUDEGA BREGA (Maria Parr)

PET PRIJATELJEV (Enid Blyton)

BABICA BARABICA (David Walliams)

SPLETNAPUNCA(Zoe Sugg)

Eva Dobnik, 6. a