Skoči na glavno vsebino

Zbudili smo se v oblačno jutro; tokratna noč je res bila »črna«, saj smo trdno spali. Sinoči smo bili po aktivnem dnevu utrujeni in smo hitro zaspali.

Po zajtrku smo se razdelili v 2 skupini: delamo štruklje in lokostrelstvo; po uri in pol sva se skupini zamenjali.

Učiteljica Monika je pripravila vse sestavine za štruklje, natančno razložila delovni postopek in naredila vzorčni primer. Vsak je naredil enega in bili smo pravi mojstri brez vaje. Štruklje smo zložili na pladenj in jih odnesli v kuhinjo.

Lokostrelstvo odlično obvlada učitelj Zoran. Natančno nam je pokazal držo, prijem, položaj prstov, pogled, spust tetive. Pogumno smo se spopadli z nalogo in šlo nam je odlično, res odlično. Odkrili smo talente in bodoče člene strelske reprezentance!

Kosilo, zelo okusno, kot je bilo vselej doslej. Počitek, ali pa tudi ne. Igrali smo namizni tenis, se pogovarjali,…

A-jevci smo odšli na nordijsko hojo, b-jevci k potoku. Jutri bo obratno. Malo nam je ponagajalo vreme, zato smo si nadeli pelerine  in prehodili kar lepo pot. Vmes nam je učitelj Matjaž povedal zgodbo o krivopetkah – pravljična bitja Benečije in Furlanije.

Večerja in za poslastico kobariški štruklji. Izvrstni – vse smo zmazali. Polni energije smo odšli na igrišče in tekmovali v zanimivih igrah. Preplavil nas je pravi športni duh!

V jedilnici smo se sprostili še ob petju. Zapeli smo ljudske pesmi iz Benečije in himno doma Kavka ob spremljavi kitare. Poseben večer in nekakšna generalka pred jutrišnjim poslovilnim večerom, za katerega pripravljamo poseben program.

Dostopnost