Skoči na glavno vsebino

Ta vikend (3. in 4. 2. 2018) se je ekipa naše šole, ki so je sestavljale Lea Šterban, Maja Kmetec in Petra Požun, prvič udeležila tekmovanja World Scholar’s cup. V tej »bitki znanja« bodo sodelovali učenci in dijaki z različnih koncev Slovenije in nekaterih držav z območja Balkana in Avstrije. Tekmovanje poteka v angleškem jeziku. Sodelujoči se pomerijo na šestih področjih (umetnost in glasba, naravoslovje, zgodovina, književnost, sociologija in posebno področje) iz izbrane teme, ki je bila letos medsebojni odnosi. Učenci in dijaki se na tekmovanje, ki vključuje ekipno debato (Team debate), kreativno skupinsko pisanje esejev (Collaborative writing), preizkus znanja s šestih področij (Scholar’s challenge) in kviz (Team’s bowl) pripravljajo sami in v šoli pod vodstvom mentorja.

Naše učenke so se odlično odrezale in osvojile 3 zlate medalje, 6 srebrnih, pokal za 1. mesto v kategoriji kviza in odlično 3. mesto ker so bile tretja najboljša ekipa v svoji kategoriji.

Ker smo dosegli tako dobre rezultate smo si zagotovili tudi mesto na naslednjem tekmovanju (Global Round), ki se bo v času poletnih počitnic odvijalo v Melbournu ali v Kuala Lumpur-ju ali pa v Barceloni.

Iskrene čestitke.

Dostopnost