Skoči na glavno vsebino

Četrtkovo vetrovno jutro je napovedovalo lep dan. Res – sonce nas je prijazno pozdravilo takoj po zajtrku in narava je zažarela v škrlatno-jesenskih barvah.

Malo smo se razgibali na igrišču, malo ob glasbi in krajšem sprehodu. Razdelili smo se v skupini; aktivnosti le-teh smo po uri in pol zamenjali. Tako smo dopoldne preživeli ob kolesarjenju in v gozdu.

S kolesi smo jo mahnili po vzpetinah in dolinah; nekaj časa smo kolesarili po Italiji. Izlet je bil lep, zanimiv, naporen – za nekatere pravi izziv. V gozdu smo raziskovali življenje gozdnih tal in pod povečevalnim steklom opazovali »živi svet«.

Danes pa nas ni razveselilo le vreme, ampak tudi kosilo. Pica! Pa še nekaj: ugotovili smo, kako dobre juhe kuhajo. Niti za žlico je ni ostalo. Kaj mislite, kje še tiči vzrok? Tudi popoldne je bilo aktivno – nordijska hoja in potok. Od 17. ure naprej je bilo vse v znamenju priprav na zabavni večer.

Po okusni večerji smo pripravili oder in program je stekel. Vsaka soba se je predstavila s točko programa. Videli smo krajše dramske prizore, glasbene točke, ples. Ob harmoniki smo vsi zaplesali in imeli še nekaj zanimivih iger. Program nam je z animacijo popestril učitelj Zoran. Med drugim smo reklamirali prodajo izdelkov, nagovarjali volivce, obljubljali spremembe šolskega sistema, če bi bili ravnatelj šole,…

Sedaj pa že pospravljamo.

Dostopnost