Skoči na glavno vsebino

Na osnovni šoli XIV. divizije Senovo učence vsako leto spodbujamo k trajnostnemu slogu življenja, tudi k trajnostni mobilnosti. Do bi dosegli cilj,  veliko dejavnosti, vezanih na trajnostno mobilnost, izvajamo ravno v Evropskem tednu mobilnosti.

Najbolj odzivna je akcija Pešbus, saj se je prijavilo kar 45 učencev od 2. do 5. razreda. Postavili smo devet postaj na treh linijah (iz smeri Dovško, Brestanica in CKO). Za spremljevalce Pešbusa so se prijazno odzvali starši in stari starši, ki skrbijo za varen prihod v šolo. Akcija traja od 20. 9. do 24. 9. 2021.

V sredo (22. 9.) so učenci 3. a-razreda s svojimi čudovitimi risbami popestrili šolsko igrišče. Njihove risbe sporočajo mimoidočim, da je potrebno potovati in živeti trajnostno, da ohranimo naš planet lep in čist tudi za prihodnje rodove.

 

Marjana Likar in Sergeja Habinc

 

“Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.”

Dostopnost