Skoči na glavno vsebino
Po izletu v Boston smo si ogledale sejem kultur, ki se je odvijal na glavnem prizorišču tekmovanja, v hotelu Omni. Bilo je podobno kot v Barceloni; vsaka država je imela svojo stojnico, kjer je predstavljala svojo tradicionalno hrano in izdelke.

V torek smo po zajtrku odhitele v čudovito dvorano, kjer je potekala podelitev medalj. Drugače to dvorano uporabljajo študentje Yala za vsakoletno slovesnost ob podelitvi diplom. Po skoraj štirih urah zadrževanja sape smo tekmovanje zaključile s šestimi medaljami – osvojile smo 5 srebrnih in 1 zlato medaljo, vsaka po 2. Po zelo čustvenem koncu smo se vrnile v hotel, saj nas je čakalo še pakiranje.

Prebudile smo se v mrzlo jutro in že nas je čakal avto, ki nas je odpeljal v New York. Po dveh urah vožnje smo prispele v sončno predmestje New Yorka. Isti dan smo si ogledale Central Park, spomenik Ground Zero (9/11) in Times Square. Pa je prišel tudi 22.11., dan odhoda v Slovenijo. Ker naše letalo odleti šele zvečer, smo si ogledale še Empire State Building. Čeprav je Empire State Building od našega hotela oddaljen le 5 minut hoje, smo do njega hodile več kot pol ure, pri -9°C. V Ameriki danes namreč praznujejo zahvalni dan  in poteka parada v New Yorku, zaradi katere so zaprte skoraj vse ulice. Iz 86. nadstropja smo se poslovile od New Yorka in mu obljubile, da se nekoč spet vidimo.

Petra Požun

 

Dostopnost