Skoči na glavno vsebino

V torek, 10. 9. 2019, smo učenke 8. razreda: Lili Čižmek, Sara Žižek, Žana Brili in Lara Gramec odšle na državno tekmovanje v odbojki na mivki v Novo mesto. Z nami je kot mentorica odšla učiteljica športa  ga. Antonija Zakšek. Potovale smo z avtobusom skupaj s tekmovalkami iz Osnovne šole  Adama  Bohoriča Brestanica, Osnovne šole Leskovec pri Krškem in Osnovne šole Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki.

Ko smo prispele v Novo mesto, smo začele z ogrevanjem, saj smo Senovčanke že  imele 1. tekmo. Igrale smo z nasprotnicami iz Žužemberka. To tekmo smo izgubile v setih 2:0. Glavni razlog za izgubo je bila naša nezbranost. Naslednjo tekmo smo igrale z  Osnovno šolo Leskovec pri Krškem. S to ekipo smo si glede znanja v odbojki zelo blizu, zato smo se morale za zmago zelo boriti, a na koncu nam je le uspelo. Ob tej zmagi smo bile zelo vesele, z nami se je veselila tudi učiteljica.

Nato smo odigrale še 2 tekmi in obe izgubile. Pri obeh smo s točkami povedle, a proti koncu začele popuščati. Če bi bile bolj zbrane, bi nam mogoče tudi uspelo zmagati. Zasedle smo 16. mesto v državi, kar je lep uspeh, a cilj je bil višji. Naslednjič se bomo bolj potrudile in gotovo uspeh ne bo izostal.

Po koncu tekmovanja smo vsi odšli na pico.

Lara Gramec, 8. b, novinarski krožek

Dostopnost