Skoči na glavno vsebino

Na šoli smo v času od 15. do 26. oktobra 2018 gostili potujočo razstavo »Pot knjige« – od avtorja do bralca, ki nam prikaže proces nastajanja knjige. Kratka zgodba, zapisana v obliki stripa, avtorja Žige X Gombača z ilustracijami Davida Krančana, nas popelje v svet knjige z glavnim junakom, simpatičnim knjižnim moljem.

Javna agencija za knjigo RS (JAK) je v sodelovanju z Bralnim društvom Slovenije (BDS) zasnovala brošuro in plakate, ki nas vodijo po POTI KNJIGE in posameznih tematskih sklopih.

Razstavo smo postavili na hodniku pred knjižnico in v dveh tednih, kolikor smo jo gostili pri nas, si jo je ogledalo veliko učencev in odraslih. Zlasti so se vanjo poglobili učenci 4. in 5. razredov, ki so v dar prejeli brošuro s poučno zgodbo v obliki stripa.

Vodeno nas je po razstavi popeljala šolska knjižničarka, obiskal pa nas je tudi eden izmed avtorjev in sicer ilustrator David Krančan. Podrobno nam je predstavil, kako strip nastaja – od ideje do zapisa besedila in risanja ilustracij. Po končani predstavitvi smo vsi skupaj v razredih ustvarjali stripe, reševali učne liste ter risali knjižnega molja.

Tako smo preživeli čudovit teden s knjigo!

Razredniki: Katja Vraničar, Marjana Likar in Anton Petrovič

Simona Šoštar, šolska knjižničarka

OŠ XIV. divizije Senovo

Dostopnost