Skoči na glavno vsebino

V soboto se je začel težek del tekmovanja: debate, spisi in testi. Debate so bile zelo napete. Teme, ki smo jih morale zagovarjati, so bile zahtevne, nasprotniki pa  polni znanja in dobrih argumentov. Se vidi, da je to finalni del WSC tekmovanja, na katerega so se uvrstile le najboljše ekipe s celega sveta. Ta del tekmovanja se je odvijal v starem delu univerze Yale. Prav imenitno smo se počutile v tej zgradbi, kjer se nam je zdelo, da znanje veje že iz njenih zidov. Pisanje kreativnih esejev nam je šlo še najbolje. Teme so bile zelo zanimive, a hkrati tudi težke.

Nedelja je bila zelo zabavna. Imele smo tisti del tekmovanja, kjer smo vsi tekmovalci zbrani v ogromni dvorani in odgovarjamo na vprašanja s pomočjo posebnih daljincev. Ta dan je tudi vsaka od nas posvojila svojo alpako, ki pa so malenkost večje od tistih iz Barcelone. Zvečer smo se odpravile na ples, kjer smo se imele super. Na plesu smo spoznale veliko novih prijateljev z različnih delov sveta. Srečale smo tudi najine stare prijatelje iz Barcelone.

Danes, v ponedeljek, smo imeli ekskurzijo v Boston. Najprej smo si ogledali središče mesta, kjer so se dogajali pomembni dogodki, povezani z zgodovino in nastankom ZDA. Boston je eno najstarejših mest v Severni Ameriki, saj so ga že leta 1630 ustanovili angleški puritanci. Tu se je leta 1773 začela vojna za neodvisnost Združenih držav Amerike, ko so se s tako imenovano “bostonsko čajanko” kolonisti uprli angleški nadvladi. Tam smo obiskali tudi MIT – Tehnološki Inštitut Massachusettsa, kjer smo videle, kako izgleda, ko se povežejo znanstveni instituti in univerza. Seveda pa smo si morale ogledati tudi ČUDOVITO Univerzo Harvard. Naša zelo zabavna vodička nam je povedala ogromno zanimivih stvari. Na Harvardu sta študirala tudi Bill Gates, Mark Zuckerberg in še veliko drugih pomembnih in znanih osebnosti. Sedaj pa se vračamo v New Haven, kjer nas čaka že nestrpno pričakovani sejem kultur, o katerem vam naslednjič nekaj več napiše Petra.

Maja Kmetec

 

Dostopnost