Skoči na glavno vsebino

NARAVOSLOVNI DAN – ZDRAVA ŠOLA PRAZNUJE

Spet ponedeljek. Dolg kot ponedeljek. Tole kar pogosto slišimo, ne? A za ponedeljek 1. oktobra to ni držalo.

Prvo šolsko uro smo se zbrali v kulturni dvorani, kjer je stekel priložnostni program – obeležba 10. obletnice pristopa naše šole v mrežo Zdrava šola. Sprehodili smo se skozi posamezna leta in se spomnili rdečih niti – osrednjih tem: Zdravo s soncem, Medgeneracijsko sodelovanje, Življenje v raznolikosti, Gibanje,… Ogledali smo si tudi kratek film naših osmošolcev, ki je prikazal način življenja in dela šole kot Zdrave šole; pripravo obrokov, skrb za šolski vrt, gibanje, medsebojno pomoč. Ob zaključku programa so predstavniki razrednih skupnosti upihnili svečke na torti. Dan smo nadaljevali z delom v delavnicah, največ učencev pa je zavihalo rokave in se strumno lotilo pobiranja jabolk v šolskem sadovnjaku. Jablane so res obilo rodile. Hitro smo polnili posode in pobrali zdrava jabolka; sok le teh bo popestril naše malice in kosila.

Ob prazniku pa mora biti tudi veselo. Za to je poskrbel gospod Vodlan iz Plesnega kluba Lukec. Najprej smo se razgibali, nato pa usvajali dele koreografije za skupinski ples, ki smo ga ob zvoku glasbe tudi odplesali.

Imeli smo se lepo, veliko koristnega smo naredili, se razgibali zunaj v lepem sončnem vremenu in nato še ob glasbi. Delo, gibanje, dobra volja in sodelovanje – Zdrava šola.

Dostopnost