Skoči na glavno vsebino

Novo šolsko leto prinaša nove zgodbe, ponuja nove izzive, postavlja nove cilje. Vanj smo vstopili smelo, s pričakovanji. Prav to je nakazoval živ žav v jedilnici, kjer so svoje razredničarke/razrednike v ponedeljek zjutraj počakali učenci; vedri, nasmejani, polni energije. Prvo šolsko uro so dobili pomembne napotke za popotovanje skozi šolsko leto, urnik, Publikacijo; seveda pa je ura dobila poseben pridih ponovnega snidenja.

Druženje na ta poseben dan smo nadaljevali v kulturni dvorani. Nagovoril nas je ravnatelj, gospod Vinko Hostar, ki je, po izreku dobrih želja  za uresničitev zastavljenih nalog, spregovoril o pomenu pravilne in koristne razporeditve časa, saj je v hitrem tempu življenja čas prava vrednota. Prav vrednotam je namenil največ besed, saj je orisal prednostno nalogo Ohraniti pravice, graditi vrednote. Poudaril je pomen dobre komunikacije, ki se začne s prijaznim pozdravom, vsebuje vljudnostne izraze, poslušanje, spoštovanje. Gotovo je vrednota vseh vrednot naše šole znanje, ki je bogata paleta najrazličnejših vedenj in spoznanj. Dosegamo dobre – na nekaterih področjih odlične – rezultate.   Primer je  tekmovanje World Scholars Cup, na katerem so naše učenke Maja Kmetec, Petra Požun in Lea Šterban pod mentorstvom gospe Lee Opravž Ostrelič presegle pričakovanja. Uvrstile so se v drugi krog tekmovanja. Le-tega so nam predstavile učenke in mentorica. Več si lahko preberete v prispevku učenke Maje Kmetec.

Nato je gospod ravnatelj med zelo pomembne vrednote življenja in dela šole umestil strpnost in poudaril, da bomo vsakršnemu nasilju rekli NE. Navezal se je na CAP program, ki  ga je predstavila svetovalna delavka, gospa Svjetlana Mišković. Nanizala je osnovne cilje projekta, orisala program dela in izrazila prepričanje, da bomo vsi udeleženci vzgojno-izobraževalnega procesa zmogli zastavljen cilj tudi uresničiti. Na ta način se bomo vsi počutili varne, močne in svobodne.

Po malici smo izvedli pouk po urniku.

Za naših 42 prvošolcev smo pripravili svečan sprejem in priložnostni program. Več na povezavi:

https://www.posavskiobzornik.si/novice/senovska-sola-letos-z-dobrimi-40-prvosolci

 

Za šolsko novinarstvo zapisala mentorica Irena Škoberne

Dostopnost