Skoči na glavno vsebino

Novemu šolskemu letu bomo vrata šole na stežaj odprli v petek, 1. septembra. Vstopimo smelo, s pričakovanji in načrti, saj je pred nami novo poglavje šolskih zgodb, tokrat z naslovom Šolsko leto 2023/24. 

Draga prvošolka, dragi prvošolec, spoštovani starši,
verjamemo, da nestrpno pričakujete 1. september – prvi šolski dan. Vsakega izmed vas in nas, zaposlenih, se dotakne na poseben način, s prizvokom slovesnosti in odgovornosti hkrati. Popotovanje, ki se imenuje Osnovna šola, bo polno lepih dogodivščin, novih znanj, navezovanja prijateljstev, nepozabnih trenutkov. Naj vas na to popotovanje pospremimo s pesmico Anje Štefan:

Mama, kupi čeveljčke,
naša Anka v šolo gre!
Očka, kupi torbico –
Anka se učila bo.
V torbico bo zvezke dala,
v zvezke črke pripeljala.
Vsako bo poklicala,
v zvezek jo narisala.
Ko bo črke vse poznala,
bo debele knjige brala.

Na prvi šolski dan bomo v šolsko leto stopili skupaj. Pričakujemo vas ob 10. uri pred Domom XIV. divizije Senovo, kjer vas bomo sprejeli razredničarki in druga strokovna delavka. Skupaj bomo odšli v dvorano, kjer vam bo toplo dobrodošlico izrekel ravnatelj, gospod Andrej Lenartič. Sledil bo krajši priložnostni program. Druženje bomo nadaljevali v matičnih učilnicah, zaključili pa v jedilnici. To bo priložnost, da poklepetamo, se bolje spoznamo in obudimo kakšno počitniško dogodivščino.
Učenci prinesejo v šolo le copate (označene), ki jih bodo pustili v šoli. V ponedeljek prinesejo vse šolske potrebščine, ki morajo biti podpisane; komplet delovnih zvezkov prejmejo v šoli.

Veselimo se srečanja z vami.
Razredničarki Barbara Radi in Špela Dimič ter druga strokovna delavka Patricija Hostar

Drage učenke, dragi učenci,
počitnice v teh dneh že pripirajo vrata, saj na njih trka novo šolsko leto, šolsko leto 2023/2024. Naša šolska stavba jih bo na stežaj odprla v petek, 1. septembra. Verjamemo, da boste vstopili polni energije, ki ste si jo nabrali med čarobnimi počitnicami in boste tako lažje utirali pota novim znanjem in spoznanjem.

Tone Pavček: OTROCI

Otroci imajo majhne noge,
a delajo največje korake
do sonca
do sreče, čez svet
in puščajo za vse zanesenjake
v prihodnosti sled.

Ko prihajajo iz njihovih ust
tiste velike besede,
kakor sonce
in sreča in svet,
je kot bi iz velike sklede zajemali sladko jed.

In ko se nasitijo, sijejo
od zdravja in židane volje
kot sonce
kot sreča
kot svet,
ki se je premaknil na bolje
za celo velikanovo ped.

Kako boste preživeli prvi šolski dan?

  • To šolsko leto se boste na prvi šolski dan zbrali na ploščadi pred šolo. Nagovoril vas bo ravnatelj, gospod Andrej Lenartič. V šolo boste vstopili skupaj z razredniki.
  • Ob 7.30 bo začetek prve ure (kot že veste, pouk začenjamo ob 7.30). Od svojih razredničark/razrednikov boste dobili pomembne napotke ob začetku šolskega leta, prejeli Publikacijo, urnik… Z razredniki boste preživeli prvi dve šolski uri.
  • Odmor – malica: 9.05–9.25.
  • Pouk na prvi šolski dan bo trajal 5 šolskih ur (do 11.50).

Po 5. šolski uri bo pripravljeno kosilo za učence, ki so oddali naročilo v juniju (prvo šolsko uro bomo z okrožnico preverili naročila; na kosilo se lahko naročite tudi tedaj).
Odhod avtobusa/kombija bo ob 12.15.

Učenke in učenci drugega in tretjega razreda boste delovne zvezke prejeli prvi šolski dan in jih odnesli domov. Naslednji dan boste podpisane vrnili v šolo; vse ostale potrebščine, opremljene s podpisi, prinesite v šolo že prvi šolski dan;
učenci vseh ostalih razredov prinesete copate, pisalo, mapo in beležko.

Vabimo vas, da redno spremljate šolsko stran, ki jo boste tudi vi bogatili s svojimi prispevki, poročili, zanimivostmi in še s čim.
Veselimo se srečanja, do takrat pa vam želimo še kakšen lep počitniški utrinek.
Program življenja in dela šole smo skrbno načrtovali, še posebej to šolsko leto, saj bomo obeležili 100-letnico šolstva na Senovem.

Spoštovani starši,
vstopamo v novo šolsko leto in kot vsa leta doslej bomo tudi letos cenili vaše dobro sodelovanje s šolo, vaše pobude, se veselili obiskov v šoli, še posebej pa dejstva, da redno spremljate delo svojih otrok – naših učencev.  

Strokovni delavci smo skrbno načrtovali pouk in vse spremljajoče dejavnosti, si zadali visoke cilje, pripravili nove izzive za učence. Le-ti bodo o vsem dobili pomembne informacije že prvi šolski dan. Prav je, da tudi vas, spoštovani starši, že na samem začetku seznanimo z načrtom in programom šolskega leta 2023/24. Obenem pa vas že ob tej priložnosti vabimo na 1. starševski sestanek, na dan odprtih vrat šole, na osrednjo prireditev ob 100-letnici šolstva in na spremljevalne dejavnosti. O teh in vseh ostalih dogodkih vas bomo pravočasno obvestili.

Želimo vam prijetno preživljanje dni v tem šolskem letu ob vaših otrocih – naših učencih.

Za učiteljski zbor
Andrej Lenartič, ravnatelj­

 

Dostopnost