Skoči na glavno vsebino

Drage učenke, dragi učenci,

počitnice v teh dneh že pripirajo vrata, saj na njih trka novo šolsko leto, šolsko leto 2021/2022. Naša šolska stavba jih bo na stežaj odprla v sredo, 1. septembra. Verjamemo, da boste vstopili polni energije, ki ste si jo nabrali med počitnicami. Ste pogrešali šolo? Šola vas je pogrešala. Kar preberite nekaj verzov Kajetana Koviča:

Strašno dolgčas je v razredu
šolski tabli in klopem,
strašno dolgčas zemljevidu.
dolgčas knjigam in rečem.

Na pero že zvezek čaka,
tabla krede si želi,
v razred škili zvita sraka,
da se česa nauči.

 

Kako boste preživeli prvi šolski dan?

  • V šolo boste prišli med 7.20 in 7.30. Pred garderobo vas bodo pričakali strokovni delavci šole in vas usmerjali k vašim matičnim učilnicam, kjer vas bodo pričakale razredničarke oz. razredniki. Vsi učenci si morate ob vstopu v šolo nadeti zaščitno masko. Učenci od 2. do 5. razreda boste masko sneli v matični učilnici, za vse ostale je maska obvezna ves čas.
  • Prvi dve uri boste preživeli z razredničarko/razrednikom; dobili boste pomembne napotke ob začetku šolskega leta, prejeli Publikacijo, urnik…
  • Po malici bo pouk po urniku, ki ga boste prejeli 1. uro. Ure bodo skrajšane:
  1. ura:  9.25-9.55
  2. ura: 10.00-10.30
  3. ura: 10.35-11.05
  4. ura: 11.10-11.40

Učenke in učenci drugega in tretjega razreda boste delovne zvezke prejeli prvi šolski dan in jih odnesli domov. Naslednji dan boste podpisane vrnili v šolo; vse ostale potrebščine (zvezke, likovne potrebščine), opremljene s podpisi, prinesite v šolo že prvi šolski dan.

Vsi ostali prinesite v šolo copate, pisalo in beležko.

Podaljšano bivanje

S prvim šolskim dnem bomo začeli tudi z izvajanjem podaljšanega bivanja. Prosimo vas, da po učence prihajate ob uri, ki ste jo navedli ob prijavi. Starši na učence počakate pred šolo.

Učenci, ki so ob koncu šol. leta naročili kosilo, bodo lahko kosili že prvi dan.

Šolski prevoz

Zjutraj bo šolski prevoz tekel po voznem redu (prosimo, bodite pozorni na nov vozni red). Ker bomo prvi šolski dan zaključili prej, bosta kombi in avtobus začela s prevozi ob 12.10.

Vstop v šolo za starše in zunanje obiskovalce

Starši naših učencev in zunanji obiskovalci lahko vstopite v šolo le, če ste se prej najavili. V ostalih primerih je potrebno poklicati številko, ki je zapisana na obvestilu, ki se nahaja na vhodnih vratih. Pomembno je, da na vstop počakate pred šolo, kamor vas bomo prišli iskat. Prosimo vas, da si pred vstopom nadenete masko in si razkužite roke.

Spoštovani starši,

pozivamo vas, da sodelujete z razredniki/razredničarkami ter z vodstvom šole s hitrimi, jasnimi in odkritimi informacijami o morebitnem sumu okužbe, o okužbi kogar koli v družini ali zadrževanju na področjih, kjer je prišlo do okužbe oz. je tveganje veliko. Tako nam boste najbolje pomagali, da bodo lahko vsi otroci varno in zadovoljno hodili v šolo.

 

Veselimo se srečanja, do takrat pa vam želimo še veliko lepih počitniških trenutkov.

Za učiteljski zbor

Vinko Hostar, ravnatelj

Dostopnost