Skoči na glavno vsebino

SIO 2020

V letu 2017 je Arnes začel z izvajanjem štiriletnega Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju, ki so ga krajše poimenovali Slovensko izobraževalno omrežje – 2020 oz. SIO-2020. V okviru Programa bo Arnes  vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) sofinanciral izgradnjo brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme.Izgradnja brezžičnega omrežja bo pri nas izvedena med leti 2018 in 2020. Omrežje bo ustrezalo enotnim standardom za osnovne šole, prav tako pa bo ustrezno zmogljivo za izvajanje pouka in drugih dejavnosti na šoli.Za kvalitetnejše izvajanje pouka in drugih dejavnosti, bo v okviru projekta potekalo tudi sofianciranje nakupa nove opreme (osebni, prenosni, tablični računalniki, projektorji …). Posodobitev opreme bo na šolah potekala med leti 2017  in 2020.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

Več podrobnosti o Programu nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju najdete na spletni strani Programa.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Povezava na spletno stran evropske kohezijske politike v Sloveniji: http://www.eu-skladi.si/

Prihajoči dogodki

V izbranih kategorijah ni prispevkov.

Arhivi

Dostopnost