Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 20. junija 2019, smo v šolsko skupnost OŠ XIV. divizije Senovo sprejeli naše prvošolce.

Nad skupno 41 učenci sta med letom bedeli in zanje skrbeli razredničarki Ana Bogovič in Marjana Mešiček ter vzgojiteljica Nada Kozole. V skladu z našo prednostno nalogo »Ohraniti pravice, graditi vrednote« so jih strokovne delavke navajale predvsem na olikano vedenje, rabo »čarobnih besed« in spoštovanju slehernega posameznika v naši skupnosti. Pri večini učencev jim je to tudi uspelo, saj so se med današnjo prireditvijo zgledno in lepo obnašali ter dokazali, da so te vsebine osvojili in ponotranjili. Čestitam!

Uvodoma je učence pozdravila predsednica šolske skupnosti, sedmošolka Eva Dobnik, ki jih je tudi popeljala skozi kulturni program. Nato sta učence pozdravila in z njimi podelila nekaj misli ravnatelj šole, g. Vinko Hostar, ter mentorica šolske skupnosti, ga. Simona Šoštar. Prvošolci so v šolski ZAPRISEGI svečano obljubili, da se bodo pridno učili, redno opravljali domače delo, skrbeli za svoje potrebščine in šolski inventar, pozdravljali, se medsebojno spoštovali in si pomagali, sprejemali drugačnost … skratka bili zgledni člani naše skupnosti.

Za spomin so prejeli majčko z znakom šole, ki jo bodo nosili ob posebnih priložnostih (nastopih, tekmovanjih) in mapo z znakom šole, v katero bodo vlagali zaslužena priznanja, pohvale in spričevala.

Za piko na i prazničnemu vzdušju smo poskrbeli s sladkim presenečenjem – posladkali smo se s čokoladno torto, ob kateri smo se najprej seveda še vsi skupaj fotografirali.

Upam, da se bodo učenci držali obljub ob izrečeni zaprisegi in bodo postali zgledni člani naše šolske skupnosti, ki jih bo užitek spremljati, učiti in voditi skozi leta šolanja.

Srečno, letnik 2012!

 

Zapisala: Simona Šoštar, mentorica šolske skupnosti

 

Dostopnost