Skoči na glavno vsebino

Prejšnji teden so se učenci 8. a, 8. b in 9. a-razreda udeležili tehniških dni na ŠC Krško-Sevnica.

V ponedeljek, 17. 9. 2018, so na ŠC Krško-Sevnica pripravili delavnice za devetošolce osnovnih šol občine Krško. Najprej je g. Robert Štaba podal nekaj napotkov za varno ravnanje v prometu, predstavil trenutno stanje v prometu, prav tako pa je nekaj besed povedal tudi g. Andrej, ki je učencem predstavil vse ovire in težave, ki jih ima pri življenju po hudi prometni nesreči.

V nadaljevanju tehniškega dneva so učenci skozi delavnice preizkusili vožnjo gokarta z očali, ki nam simulirajo vožnjo pod vplivom alkohola ali prepovedanih substanc, se naučili kako se rešimo iz prevrnjenega avtomobila, prav tako pa so preizkusili tudi simulator trka pri 11 km/h. Učencem so se z delavnicami o elektrotehniki, okoljevarstveni vzgoji in strojništvu predstavili tudi dijaki, na koncu tehniškega dneva pa še gasilci.

V sredo, 19. 9. 2018, so na ŠČ Krško-Sevnica pripravili še delavnice za osmošolce s Senovega, iz Sevnice, Krškega in Boštanja. Učenci so bili razdeljeni po skupinah; v okviru tehniškega dne pa so se udeležili 5 delavnic. Preizkusili so se v programiranju mikrobitov, spoznali osnove elektrotehnike, se preizkusili v umetniški delavnici, spoznali različna področja strojništva, na koncu pa si je vsak učenec izdelal še svoj izdelek iz kovin.

Dostopnost