Skoči na glavno vsebino

Po dobrem in zdravem zajtrku se dober dan pozna. Tudi letos se je Osnovna šola XIV. divizije Senovo pridružila projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk«, ki je eden izmed osrednjih dogodkov DNEVA SLOVENSKE HRANE.

Otrokom smo postregli živila lokalnih proizvajalcev. Zajtrkovali smo »bohorski« med, maslo slovenskega izvora, črn kruh lokalnega dobavitelja, domače mleko in jabolka iz Posavja.

Pogovorili smo se o pomenu zajtrka in prednostih lokalno pridelanih živil oziroma živil, ki so pridelana ali predelana v Sloveniji. Lokalno nakupovanje podpira čisto okolje in naravo, hkrati pa zagotavlja delovna mesta v bližnji okolici.

Pri izbiri hrane, tako doma kot v vrtcu, šoli in na delovnem mestu, naj ima prednost hrana, ki je pridelana v Sloveniji. Hrana, ki zraste na domačih tleh, pride do potrošnika v krajšem času, zato je sveža, hranljiva, ima polnejši okus, vsebuje več vitaminov in mineralov ter vsebuje manj dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa.

Naj bo zajtrk vaš začetek dneva.

Dober tek,

vodja šolske prehrane Mateja Kodrič

Dostopnost