Skoči na glavno vsebino

Petek, 15. novembra, smo začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Zbrali smo se v jedilnici. Najprej nas je nagovoril g. ravnatelj. Poudaril je pomen zajtrkovanja, pravilen odnos do hrane in prednosti lokalno pridelane hrane. Spregovorila je še vodja šolske prehrane, ki je med drugim povedala, kdo so pridelovalci medu, jabolk in mleka. Nastopil je šolski zbor in skupaj z njim smo zapeli Čebelarja. Razdelili smo okusen in zdrav zajtrk in se z njim okrepčali pred novimi nalogami tega dne.

Sledil je ogled filmov. Učenci od prvega do četrtega razreda so si ogledali Čebelji film, ostali učenci pa Gajin svet. Delo smo nadaljevali v delavnicah, kjer smo se pogovarjali o sporočilu filmov, o zdravi prehrani, reševali uganke in tudi na gibanje nismo pozabili.

Učenci od petega do osmega razreda so utrjevali znanje o varnem internetu. Veliko pomembnih nasvetov so dobili od zunanjih mentorjev, ki so izvedli predavanja/delavnice: Spletne skrivnosti (5. razred), Pametno odločanje za spletno sporočanje (6. razred), Digitalni državljan (7. razred) in Mobilna družbena omrežja (8. razred). Devetošolce so zaposlili mentorji MC Krško in LAS Krško: V Posavju žuramo brez drog in alkohola.

Dan je bil zelo poučen. Film je povedal veliko o nevarnosti spleta, pa tudi o odraščanju, ki poteka ob digitalnem svetu. Ostati je treba v realnem svetu, paziti nase in na druge.

 

Novinarski krožek

 

Dostopnost