Skoči na glavno vsebino

Prispevki učencev o šoli v naravi na Rogli

5. dan (28. 1. 2022)

Danes smo hitro utrdili znanje smučanja (nekateri so celo mnenja, da so že pripravljeni za olimpijske igre 🤭), spakirali in se ob 12.45 z avtobusom odpravili proti domu. Na Senovem nas lahko pričakujete po 15h.

Učenci 6. a in 6. b z učitelji

4. dan (27. 1. 2022)

Predzadnji dan zimske šole v naravi smo čutili že vsako mišico na nogah. Znamo uporabljati krožnike, sidro in sedežnico, zato smo lahko prevozili vsa smučišča. Ko smo se okrepčili s kosilom, smo naredili še nekaj smučarskih vaj in tako lahko rečemo, da bomo jutri zagotovo potrdili, da znamo smučati. Naj slike povejo več…

Učenci 6. a in 6. b z učitelji

3. dan (26. 1. 2022)

Danes smo se ponovno zbudili v sončnem jutru. Tudi na smučišču smo prejeli veliko D vitamina, zato smo lahko izkoristili sončen dan za učenje veščin smučanja. Za nagrado, ker smo bili tako pridni, smo se zapeljali s sankami na Zlodejevem. Do večerje smo se pripravljali za jutrišnje predstavitve na zaključnem večeru in se “uštimali” za večerno diskoteko. Plesali in peli smo na poskočno glasbo v čisto pravi diskoteki z light show-om, nato pa s popolnoma “praznimi baterijami” zaspali že pred 22. uro.

Učenci 6. a in 6. b z učitelji

2. dan (25. 1. 2022)

Danes smo se zbudili v lep sončen dan. Po obilnem zajtrku smo odšli na smučišče, kjer smo ves dan nadgrajevali znanje smučanja. Po večerji smo se preizkusili še v plezanju in ostalih dvoranskih športih. K počitku smo legli že pred 22. uro.

Učenci 6. a in 6. b z učitelji

1. dan (24. 1. 2022)

Ob 11.30 smo učenci z učitelji prispeli na Roglo. Najprej smo zložili smuči v smučarsko shrambo ob sedežnici in se z avtobusom odpeljali do nastanitvenih objektov – hiške Smreka. Učitelji so nas razdelili v sobe, kjer smo se lahko razpakirali. Sledilo je kosilo in prvi obisk smučišča. V pancerjih in polni opremi (smučarske hlače, jakna, čelada, očala, rokavice in še kaj) smo odkorakali novim izzivom naproti. Zapeli smo smuči, se razdelili v skupine in se že razgubili po smučišču. Po izredno zanimivi izkušnji (nekateri so stali na smučeh prvič) smo se eni privajali na smuči, drugi pa se nekajkrat zapeljali po progah z vlečnico. S smučanjem smo zaključili ob 16. uri in se odpravili v hiške, kjer smo se do konca namestili. Po večerji bomo še napisali naloge, ki so nam jih razdelili razredniki, se umili in pripravili na počitek. 

Učenci 6. a in 6. b z učitelji

 

Dostopnost